Salarem uusi Espoossa sijaitsevan kansanfunkistalon salaojat. Omistajat: ”Kaikki sujui odotustemme mukaisesti!”

Hennon vihreä kansanfunkistalo toivottaa tervetulleeksi Espoon Kavallinmäkeen. Talon omistajat, Kirsi ja Anthony teetättivät kotinsa salaojaremontin Salaremin kautta. Vanhat, liian korkealle asennetut salaojat ovat nyt muisto vain. Salaojaremontti sujui pihatöineen mallikkaasti ja kodissa on nyt entistä mukavampi viettää aikaa.

Miksi kansanfunkistaloon tehtiin salaojaremontti?

”Salaojaremontti tuli ajankohtaiseksi, kun olimme aikeissa tehdä kylpyhuoneremontin kellarikerrokseen.” Kertoo talon omistajapariskunta. ”Salaojat oli jätetty edellisen salaojaremontin kohdalla 30 cm liian korkealle. Tämä aiheutti sen, että salaojien alapuolelle nousi kosteutta. Varsinaisesti olimme siis valmistautuneet uusimaan kylpyhuoneen, mutta salaojaremontti oli tehtävä ennen sitä”, kitetyttävät molemmat.

Miksi salaojaremontin tekijäksi valittiin Salarem?

Salaojaremontti kilpailutettiin Urakkamaailman kautta. ”Saimme 4-5 tarjousta salaojaremonttiyrityksistä, joista kävi asiantuntija katsomassa kohdettamme.” ”Salaojaremontti ei ollut Salaremillä edullisin, mutta asiakastapaaminen vakuutti meidät”, kertovat Kirsi ja Anthony. ”Mielestämme Salaremin tarjous olin todella tarkka ja heidän remontissaan osattiin ottaa huomioon moni seikka”, kiteyttävät molemmat. Muiden remonttisuunnitelman mukaan aikaisemmin rakentamamme terassi olisi pitänyt purkaa salaojaremontin tieltä. Salarem ratkaisi asian eduksemme niin, että maata kaivettiin vain sen verran mitä oli pakko ja salaojat asennettiin terassin alle imuautoa ja lapiota apuna käyttäen”, täsmentää Anthony.

Pariskunnan mielestä salaojaremontti sujui kaikin puolin odotusten mukaisesti: ”Takaseinän mäkisyys aiheutti hieman haasteita työkoneella liikuttaessa, mutta lopputulos oli hyvä ja siihen oltiin tyytyväisiä”. Salaojaremontti kesti hieman kauemmin kuin odotimme, mutta viestintä oli läpi projektin kattavaa”, nyökyttelevät molemmat.

Salaojaremontin yhteydessä tehtiin tyylikkäästi pihatyöt, johon sisältyi mm. pihakivetysten asentaminen ja pihalle johtavan tien kunnostaminen.

Miten salaojaremontti sujui?

”Etätyö kotona mahdollisti sen, että pystyin keskustella yhdessä työmiehen kanssa projektin eri vaiheissa matalalla kynnyksellä”, muistelee Anthony. Vaikka pihalla oli täysi työmaa ja työn ääniä kuului, oltiin lopputulokseen varsin tyytyväisiä. ”Olimme varautuneet siihen, että kalliota olisi jouduttu louhimaan enemmän”, tarkentaa Anthony. ”Olimme siis ilahtuneita, kun louhittavaa ei ollutkaan paljon. Lisäkiitosta saimme antaa myös siitä, että salaojaremontin toteutti läpi projektin tuttu työmies, jonka kanssa kommunikointi sujui selkeästi." ”Pidempään työpäivään kysyttiin asiallisesti lupa, mikä oli positiivista”, summaavat molemmat.

Tyytyväisyys salaojaremonttiin tähtiarvioinnilla:

"Annamme salaojaremontille 4 tähteä", sanoo isäntäväki yhteistuumin. Viimeistelty piha kutsuu nyt ulkoilemaan, eikä vanhoista salaojistakaan tarvitse enää murehtia. Seuraavaksi onkin aika toteuttaa haave kylpyhuoneremontista.